Laat je kind

de kracht
in zichzelf ontdekken!

Loopt het emmertje van je kind over?

Vandaag de dag wordt er steeds meer gevraagd van kinderen. Ze krijgen ontzettend veel prikkels binnen en er wordt veel van ze verwacht. Wanneer de emmer vol zit, kan je kind dat uiten in allerlei vormen. De emoties lopen op, je kind is angstig of huilerig, heeft boze gevoelens, is onzeker, heeft moeite met slapen, is hooggevoelig, heeft last van faalangst of spanning. Je kind voelt zich somber of trekt zich terug of wordt juist druk en is erg aanwezig. Ieder kind reageert anders. Als ouder voel je dat je kind op zijn of haar tenen loopt en merk je dat je kind ‘ergens’ last van heeft. Je wilt je kind graag helpen, maar je weet niet zo goed hoe. Het is dan fijn als iemand even mee op pad gaat, zodat je kind weer blij is met zichzelf en weet hoe hij of zij het beste met bepaalde emoties kan omgaan.

Ik help je kind op weg

Ieder kind is uniek en heeft eigen kwaliteiten, talenten en positieve eigenschappen. Daar gaan we naar op zoek! Samen met je kind ga ik op pad, ik laat ze de kracht en het lef in zichzelf ontdekken om hun eigen weg te durven gaan. Ik leer kinderen uit te gaan van hun eigen wijsheid en de vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben in hun leven. Wat kan je kind inzetten om op een andere manier met een situatie om te gaan, wat heeft je kind daarvoor nodig? We gaan dus samen op een avontuur waarin je kind zichzelf leert kennen, ik ervoor zorg dat je kind weer kan ontspannen en we de vaardigheden van je kind verder uitbreiden. Hierdoor werken we aan een oplossing voor de lange termijn.

Wat moet ik me voorstellen bij een coachtraject?

Mijn coaching is een laagdrempelige, praktische en toekomstgerichte begeleiding voor kinderen tot 16 jaar. Dat wil zeggen: samen met het kind kijk ik niet alleen naar het probleem en de oorzaak. Ik richt me vooral op de mogelijkheden en ik help met de ontwikkeling van het kind. Ik kijk naar wat het kind nodig heeft, voor zichzelf en in verschillende situaties zoals op school, thuis of met vriendjes of vriendinnetjes. Dit doe ik spelenderwijs en met een holistische blik. Dat betekent dat ik naar het totaalplaatje kijk, op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

5

Hulpvraag

Neem bij een hulpvraag contact mij op. We plannen dan een intakegesprek. Maak je liever eerst even kennis? Dat kan (kosteloos) in een kennismakingsgesprek bij mij in mijn praktijk of telefonisch. Aan de hand van de hulpvraag kan ik ook een inschatting maken van het coachtraject. Goed om te weten: gemiddeld zijn er zes sessies nodig. Elk coachingtraject ziet er anders uit, want geen enkel kind is hetzelfde. Ik stem mijn werkwijze af op de behoefte van je kind. Na een kennismakingsgesprek ontvang je van mij een coachtraject voorstel voor 4, 6 of 8 sessies.

5

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek kom ik indien mogelijk (25 km rondom Schijndel) graag bij je thuis langs om verder kennis te maken. Maar uiteraard kan dit gesprek ook in mijn praktijk plaatsvinden. Tijdens het gesprek kan ik een beeld krijgen van de situatie en stellen we samen het probleem (de hulpvraag) vast. En bovenal: waaraan gaan we in het coachtraject werken? Na het intakegesprek staat het jullie vrij mijn coachtraject af te nemen. De kosten voor het intakegesprek (€ 95,-) vervallen dan bij de afname van een coachtraject. 

5

Kindercoachtraject

In het coachtraject zijn we oplossingsgericht bezig. Ik help het kind met inzicht in zichzelf, meer rust in het lijf en bij het ontwikkelen van een nieuwe vaardigheid: om te kunnen omgaan met wat er speelt. Ik zorg dat het emmertje leeg raakt door te ontspannen en los te laten. Ik leer hoe te voorkomen dat het emmertje opnieuw overloopt dankzij meer zelfvertrouwen en nieuwe vaardigheden. Hiervoor gebruik ik verschillende methodes, coachmaterialen, spellen en creatieve materialen en pas ik energetische behandelingen toe. De sessies zijn in mijn praktijk in Schijndel, maar het kan zomaar zijn dat ik met je kind de natuur in wil gaan, als ik denk dat dat passend is voor wat jouw kind nodig heeft. Dan spreken we op een locatie buiten af. Tijdens het traject plannen we twee bel-momenten waarop we samen kunnen evalueren hoe het gaat en je vragen kunt stellen. Ook mag je me tijdens kantooruren vragen stellen via Whatsapp of e-mail.

5

Eindevaluatie

In een eindevaluatie sluiten we het coachtraject samen af. Hoe is het coachtraject verlopen? Is het beoogde doel behaald? Hoe kan het gezin samen verder? Wat zijn eventuele valkuilen? Tijdens het coachtraject ontvang je van mij opdrachten en oefeningen waardoor er uiteindelijk een toolbox ontstaat die ook na het coachtraject gebruikt kan worden.

Coaching helpt je kind aan meer zelfvertrouwen, positiviteit en geluk! 

Heb je een hulpvraag voor jouw kind?

Natuurlijk vind je het belangrijk om te weten wie jouw kind verder kan helpen. Logisch! Neem contact op voor een gratis kennismaking. Dan kijken we samen naar de hulpvraag en wat ik voor jullie kan betekenen.